Friday, 5 October 2012



Salam , dah lame tak menaip something kat blog yg dah bersarang nie , hee , yelahh STPM membunuh kan dah nak dekat , ingat belaja je , tinggal sebulan je dari sekarang , so kene la struggle abes2 :(  . k lahh kali nie entry aku nak citer pasal hobi aku yg minat makan choki2 , favourite sangat2 ! haha tak twu lahh npe aku minat sangat makan cokelat yg murah nie , nikmat makan choki2 nie dpt rase time cokelat dye abes n biler naik nipis plastik digigit  , jelas kepuasan nya ! hee , so ary nie aku dapat satu kotak choki2 dari Miss Brownies <3 rase mcm nak melompat je biler dapat choki2 byk mcm nie , yelahh selalu beli yg packet2 je , kali nie si dye belikn stok setahun utk aku , rasanya tak sampai setahun kot , bulan depan blom tentu ade lgi  , hahaha , btw thanz sayanggg sbb bgi choki2 tuhh , awk belikan utk sye seorang sbb awk hanya sayangkn sye seorang je ( copy from mesej ) i'm appreciate it ! luv u so much <3

Monday, 17 September 2012

Artis Pilihan


Sharifah Sakinah <3
artis yg sedang meningkat naik menerusi drama Biar Mimpi Sampai Ke Bintang <3
Hee <3
boleh tahan kann dye ?




Saturday, 31 March 2012

miss browniess :)

luv u Mak Jemah !!!
terukir di bintang :)
Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang
Dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia
Akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Saturday, 4 February 2012

TERIMA KASIH ALLAH !

Alhamdulillah . . .

hubungan aku dan rakan2 dah pon kembali spt semula . . .tak terluah betapa gembiranya aku biler tgok rakan2 aku hepy ...berbual sama2 , lepak sama2 , gelak sama2 . . .sesungguhnya Allah tu maha adil dan menyanyangi hambanya . . . aku rasa syukur sebab jumpa mereka2 nie . ambil berat pasal aku , bagi nasihat dan selalu tolong kalau aku tgh sesak .tak tahu nak macam mane nak balas budi korang semua .dalam hidup aku korang je la yg ade . ape2 hal aku mesti rujuk dgn korang kn ? hehe .ape2 pon aku harap hubungan persahabatan kita nie akan kekal sampai akhir hayat .kalau ditakdirkan umur aku tak panjang ,jgn la lupa aku ea .jagalah hubungan nie macam mana korang jaga nyawa masing2 . Terima Kasih kawan !!! <3 aku sayang korang semua Aien Shafiqah , Fatihah Bohari , Irfan Rashid , Alis mubin , farina abd karim , Nur hasanah , aminatun Qiftiah  Kawan sampai biler2 ea !!!

Monday, 23 January 2012

AKU SAYANG KAU BRO !

aku ada kawan . dia baik kat aku . selalu bagi nasihat dan dorogan kat aku . kalau ada apa apa masalah aku akan share dengan dia . dia terlalu baik kat aku . boleh dikatakan setiap masalah yang aku hadapi mesti minta pendapat dari dia . aku dah anggap dia macam abang aku sendiri . dia anak pertama dalam family dan aku pun anak pertama gak . kitowang banyak persamaan . pengalaman hidup yang kitowang tempuhi selama ni pun boleh dikatakan hampir sama gak . tpi kenapa sejak2 ni aku  suka timbulkan masalah dengan dia? . setiap kali aku ada masalah,dia pun turut tersangkut dalam masalah aku dan ni akan menyebabkan tiba2 aku gaduh dengan dia disebabkan salah faham yang berlaku . aku taknak sebenarnya libatkan dia dalam masalah aku, tpi disebabkan aku takada teman yang boleh share masalah menyebabkan aku mencari dia . aku tahu kau mesti rasa marah , bosan dan muak dengan perangai aku .tapi aku nak kau tahu yang kau jelah yang  betul2faham aku .bila ade salah faham mesti datang dari aku kan ? so,aku nak mintak maaf kat kau lah atas apa yang aku dah buat kat kau .aku sayang kau macam darah daging aku sendiri . setiap masa kalau buat apa apa aku mesti ingat abang aku seorang ni . aku tak pernah rasa macam mana sayang seorang adik kat abang dia .bila aku senang aku ingat kau dan bila kau susah aku nak bantu sangat . rezeki harus dikongsi bersama kan ? mungkin aku bukanlah kawan baik kau sebelum ni . mungkin ada ramai lagi. tapi aku nak kau tahu yang aku tak pernah marah kat kau even kadang3 masalah tu bukan datang dari aku .aku nak kita jadi sahabat sampai mati .susah senang kita sama sama . suka duka pun sama sama  . aku sayang kau bro !

Sunday, 6 November 2011

TINTA BUAT SEORANG SAHABAT

BOKE POSE 2011 AT MY HOUSE
sahabat...
masihkah dikau ingat
muqadimah perhubungan ini
terbinanya tanpa coretan kata
pada helaian warkah
bukan pada titik pertermuan
akan tetapi
kemuliaan kalimah salam kuutuskan
sejarah kehidupan jadi perantaraan
tersimpan diruang memori
bukti laluan persahabatan
terjalin dalam simpulan persahabatan
sahabat.....
kini..kumasih berjalan
dipentas hakiki persahabatan ini
merentasi detik-detik tiba
kadang..membawaku ke lorong lamunan
pabila jiwaku disinggah kesepian
menemani bersendirian
sahabat......
andai wadah persahabatan ini
kalamku merangkai dusta
langkah ku mencalar luka
bisikkan hasad merobek hatimu
susunan jari kuhulurkan
salam kemaafan kuluahkan
sahabat.......
tiada lagi harapan sebesar gunung
tiada rindu untuk kulayarkan
melainkan untuk persahabatan ini
bagai air mengalir
tiada perhentian.
 DEDICATED KHAS UNTUK KWN2 KU >>>>RASHID,ALIS,TEYHA,AIEN,RYNA,ETON,SUN,AIZAT,UNGKU,ABU

SYAFIK,AZZYATI,MAI,MIENA,KILLA,PINK,FAUZIE,LUKMAN,JANAH,
DAYAH,SURAYA,ALIN<<<<
Share this topic on Facebook